Autismeteamet

                       


Startside
Nyheder
Forældre - se her!
Kommuner - se her!
Institutioner - se her!
Referencer
Kurser
Henvisningsskema
Tilmeldingsskema
Om autismeteamet
Kontakt os

 

Her på siden fremgår en række referencer fra familier, der har stiftet bekendtskab med os i forhold til rådgivningsforløb, kurser m.v.

Det bemærkes, at de pågældende har givet os tilladelse til at bringe deres tilbagemelding på vores tilbud.

"Hvad skulle vi dog have gjort uden .... ?"

At få et barn med autisme er en udfordring med mange dimensioner. Hos os plejer vi at sige, at man lærer at se verden fra alle vinkler, andre normalt ikke kan se ... Men livet set fra de "usynlige vinkler" behøver ikke kun at være negativt - det er bare anderledes.

En af de svære udfordringer er at forstå sit barn og lære hans verden at kende. Ligeledes er det en ligeså svær udfordring at forklare omverdenen, hvad det er, der "er galt" med vores barn. Vi møder rigtig tit bemærkningen: - "Ja, men det gør andre børn jo også". Sikkert velment, men udspringer som regel af uvidenhed. Men hvordan forklarer man noget, man ikke engang selv forstår? Dét at mærke, at ingen forstår det følelsesmæssige virvar man jævnligt kastes rundt i. At man konstant står i en situation, man ikke kan komme videre med. Man kan bare ikke blive ved med at opfinde den dybe tallerken ...

Når man får et barn med autisme, har man et kæmpe behov for at føle, at der er en eller anden rød tråd i det hele. Den behøver ikke at være tyk, bare den er der. Vores røde tråd har de sidste 3 år været den hjælp og uvurderlige støtte, vi har fået via Handicaprådgivningen i Hillerød. Uden dem ved vi virkelig ikke, hvor vi havde været i dag. Første gang vi stiftede bekendtskab med dette alsidige, dybt professionelle og menneskelige foretagende var, da vi fik bevilget et kursus for familier med småbørn med autisme.

Her mødte vi endelig ligesindede, hvilket var en befrielse i sig selv. Vi blev i den grad klædt godt på rent "fagligt", så vi var bedre rustet til at forstå og hjælpe vores børn. Der blev høstet mange guldkorn i dette forum; venskaber opstod, der blev grædt og grinet, og vi delte erfaringer om vores "særlige" børn.

Derudover har vi via handicaprådgivningen fået personlig vejledning og fysioterapi i hjemmet og børnehaven, kurser (bl.a. boardmaker), foredrag m.m. Som der står i overskriften: - "Hvad skulle vi dog have gjort uden?". Specielt rådgivningen herhjemme har været GULD værd. Når intet ville lykkes og tingene brændte sammen, ja så var rådgivningen vores redningsplanke hver gang! Vi fik hjælp til at forstå vores søn, og vi fik enkle pædagogiske redskaber som for det meste gjorde hverdagen nemmere og mere overskuelig både for vores søn og os.

At man fra politisk side har vedtaget at nedlægge Rådgivningen og dermed klippe i vores "røde tråd", lærer vi aldrig at forstå. Det vil få alvorlige konsekvenser for rigtig mange familier og deres handicappede børn i rigtig mange år fremover. Men det man tilsyneladende ligeglade med, der hvor beslutningen er blevet taget. Man kan jo kun undre sig ...

Med disse ord vil vi gerne sige tusinde tak for al den hjælp, vi trods alt nåede at få! Det vil vi aldrig glemme alle Jer ildsjæle for!

Med kærlig hilsen

Torben Andersen og Elena Michelsen

17. juli 2007


Henriette skriver bl.a.:

"Alt i alt en meget dejlig oplevelse med hensyn til Early Bird kurset. Ikke mindst tak til alle 4 undervisere for Jeres store indsigt i tingene omkring autisme og engagement i vores liv og børn. Skønt at møde mennesker, der brænder for Deres sag, og virkelig interesserer sig for at gøre tingene så værdifuldt som muligt. Så midt i vores "sorg" så vi alligevel et stort lys forude."

Tusinde tak - god kamp fremover med Jeres viden og jobs.

21. november 2006


Dan og Christina skriver bl.a.:

"Vi forstår vores søn bedre nu. Vi forstår, hvordan vi gør hverdagen nemmere for ham. Vi er kommet lidt bedre ind under huden på hans autisme."

24. november 2006


 

Firmaadresse: Bækkeskovvej 67, 2700 Brønshøj
Send e-mail til webmaster@autismeteamet.dk med spørgsmål eller kommentarer om denne hjemmeside.
Senest opdateret: 31-03-2009